Selanik Caddesi Mehtap Apartmanı NO:41/8 Kızılay/Ankara
trenar

Cilt Hastalıkları

Cilt Hastalıkları

    Cilt Hastalıkları; Cilt sağlığını, cilt bütünlüğünü ve genel görünümü olumsuz etkileyen Cilt Hastalıkları konusunda hemen hemen herkesin bilgi sahibi olması ve bu hastalıkların belirtilerinden şüphelenildiği anda bir uzmana danışılması gerekmekte olup, Cilt Hastalıkları Nedenleri ve Cilt Hastalıkları Nelerdir konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.

    Cilt Hastalıkları genel olarak “dermatoz” olarak ifade edilmektedir. Pek çok cilt hastalığı bulunmaktadır. Bu nedenle cilt hastalıkları birkaç bölüme ayrılarak sınıflandırılmaktadır. Bu sınıflandırmada alerjik reaksiyonlar, mikroorganizmalar, parazitler ve diğer fiziki sebepler dikkate alınmaktadır.

    Cilt Hastalıkları

    Cilt hastalıklarının içerisinde en sık karşılaşılan grup alerjik deri hastalıklarıdır. Alerjik deri hastalıkları serum hastalığı, egzama, kurdeşen ve kontakt dermatit olarak sayılabilmektedir.

    Bu grupta yer alan cilt hastalıklarının altında yatan nedeni bulmak oldukça güçtür. Bu nedenle alerjik cilt hastalığında hasta ve çevresi çok iyi bir şekilde araştırılmaktadır. Bu araştırmalarda teşhisin konulabilmesi için bir takım deri testleri de yapılmaktadır. Hatta gereklilik halinde hastanın çevresinden uzaklaşması önerilmektedir. Böylece cilt hastalığına neden olan alerji nedeninin daha kolay bulabilmesi sağlanmaktadır.

    Cilt Tedavileri
    BENZER TEDAVİLER
    Cilt Tedavileri
    Cilt analizi ve klinik değerlendirme ile oluşturulan Cilt Tedavileri, cilt dokusu üzerinde oluşan problemlerin giderilmesi ve daha sağlıklı, canlı, parlak ve pürüzsüz cilt yüzeyinin ortaya çıkmasını amaçlamaktadır.

    Fiziki Sebeplere Bağlı Gelişen Cilt Hastalıkları

    Kesici, delici ve ezici cisimler sonucunda meydana gelen jilet izi, faça izi ve yara izleri, yanık izleri, soğuktan kaynaklı oluşan cilt çatlakları ve kimyasal maddelerin yoğun teması sonrasında oluşan yaralar fiziki nedenlere bağlı gelişen deri hastalıkları grubunda yer almaktadır. Bu grup genellikle herhangi bir semptoma neden olmamaktadır. Ancak cilt üzerindeki izler nedeni ile estetik sorunlara yol açmaktadır.

    Mikroorganizma Kaynaklı Cilt Hastalıkları

    Mikroorganizmalar genellikle cilt üzerinde iltihaplanmalara neden olur. Yani cilt üzerinde herhangi bir bozukluğa rahatlıkla yerleşebilmektedirler. Yanık, yara, uyuz, böcek ısırıkları, egzama ve uçuklar mikroorganizmaların yerleşmeleri için en elverişli alanlardır ve bu bölgelerde iltihaba neden olmaktadırlar. Bu tür iltihaplara “dermatit” adı verilmektedir.

    Parazitlerden Kaynaklanan Cilt Hastalıkları

    Parazitlerin neden olduğu cilt hastalıklarının başında ise uyuz, çeşitli mantar hastalıkları (el ve ayak mantarı gibi) ve bitlenme bulunmaktadır. Ayrıca bu tahtakurusu, pire ve kene gibi böceklerin ısırıklarından meydana gelen cilt bozuklukları olarak da sınıflandırılabilmektedirler. Cildin bu tür hastalıklarının dışında çeşitli dahili hastalıklarda bulunmaktadır. Şeker hastalığı sonucunda cilt üzerinde bir takım belirtiler görülmektedir. Ayrıca Cilt Hastalıkları sınıflandırmalarında iyi huylu ve kötü huylu urlar da dikkati çekmektedir. Cilt hastalığı grubu içerisinde en kötüsü ise kanserdir.

    Deri hastalıklarının türüne göre cilt üzerinde değişik türlerde hastalık elemanları görülmektedir. Kaşıntı izleri, papül olarak adlandırılan deri kabartıları, püstül adı verilen irinli kabarcıklar, çıbanlar, cilt ülserleri, kızarıklıklar, derinin renginin artması olarak adlandırılan hiperpigmentasyonlar ya da derinin renginin azalması olarak bilinen hipopigmentasyonlar, cilt döküntüleri ve kabuklanmalar elemanlar içerisinde sayılmaktadırlar. Bu elemanlar bir cilt hastalığında birden fazla bir arada görülebilmektedirler.

    Cilt Hastalıklarının Teşhisi

    Cilt hastalıklarının teşhisi oldukça kolaydır. Ancak tedavileri hastalığın cinsine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca pek çok cilt hastalığında hastanın şikayetlerini geçiştirmeye yönelik tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Unutulmamalıdır ki; pek çok cilt hastalığı gündelik yaşantıyı olumsuz yönde etkileyecek boyutta karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle Cilt Hastalıkları konusunda hemen hemen herkesin bilgi sahibi olması ve bu hastalıkların belirtilerinden şüphelenildiği anda bir uzmana danışılması gerekmektedir. Bu amaçla hastalığın erken teşhisi için ücretsiz muayenemizden yararlanabilirsiniz. Ayrıca aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden tüm soru ve hastalığa yönelik şikayetlerinizi bize ileterek bilgi alabilirsiniz.

    Cilt Hastalıkları Nelerdir?

    Cilt Hastalıkları cilt üzerinde renk, doku değişikliği, iltihap, enfeksiyon ya da alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir. Bu hastalık grupları geçici ve kolay tedavi edilebilir olabildiği gibi çok ciddi ve ölümcül olarak da karşımıza çıkabilmektedir. Bu tabloda en yayın görülen cilt hastalıklarının içerisinde; kurdeşen (ürtiker), sedef hastalığı, egzama, benler, rosacea, cilt lekeleri ve seboreik dermatit bulunmaktadır.

    Kurdeşen (Ürtiker)

    Kurdeşen bir diğer adı ile ürtiker cilt üzerinde farklı boyutlarda görülebilmektedir. Daha büyük alanlar oluşturabilmek için bir araya gelebilmektedir. Genellikle yabancı maddeleri tanımakta olan kan dolaşımı içerisindeki antikorlardan kaynaklı ortaya çıkan alerjik bir cilt hastalığı olarak tanımlanabilmektedir. Bu alerjik püskürme, vücudun herhangi bir bölgesinde, aşırı kaşıntılı kırmızı döküntüler ile çevrelenmiş, kıvrımlı yapıya sahip ağrılı şişlikler tarzında ortaya çıkmaktadırlar. Cilt üzerinde pek çok lezyon oluşabilmektedir. Ancak her bir lezyon ortalama 8 ile 12 saat arasında görülmektedir. Yaşlı lezyonların çözülmesi ile yeni lezyonlar gelişmektedir. Kurdeşen genellikle 8 hafta içerisinde kendiliğinden düzelmektedir.

    Sedef Hastalığı

    Cilt Hastalıkları içerisinde yer alan sedef hastalığı gümüş pullarla kaplı kalın plak şeklinde kendini gösteren bir cilt döküntüsüdür. Genellikle kafa derisi, dizler ve dirseklerle sınırlı olmamakla birlikte kırmızı yumrular şeklinde gelişen kronik, inflamatuar bir genetik durum olarak nitelendirilmektedir. Yani sedef hastalığı tedavi edilebilir bir cilt hastalığı değildir. Ancak kendi kendine geçebilmektedir. UV ışınları, ilaçlar ve kremler ile semptomlar hafifletilebilir.

    Egzama (Atopik Dermatit)

    Egzama hastalığı başta stres, sabun gibi tahriş edici kimyasal ürünler, alerjinler ve iklim koşulları egzamanın alevlenmesine yol açarak hastalığı tetikleyebilmektedir. Erken çocukluk döneminde kronik kaşıntılı ve sızan dermatitli bir genetik hastalık olarak ortaya çıkmaktadır. Tüm vücut bölgesinde kendini gösterebildiği gibi dirseklerde ve bacaklarda daha sık karşımıza çıkmaktadır.

    Benler

    Cilt üzerinde bulunan bazı benler yıllar içerisinde değişiklik göstererek büyür, gelişir ya da renk tonunda farklılıklar oluşturarak rengini değiştirir. Benler çeşitli türlerde deri büyümesi olarak nitelendirilmesine rağmen, pek çok zaman melanosit olarak adlandırılan cilt pigmentlerini üreten hücrelerin bir araya gelerek birikmesi olarak da ifade edilmektedir. Bu benler genellikle yuvarlak ve tek düze şekillerdedirler. Renkleri genellikle bej tonlarından siyaha kadar değişiklik göstermektedir. Genellikle güneşe maruz kalan bölgelerde görülmektedirler. Kötü huylu benler büyüme gösteren, kaşıntı ve kanamaya yol açan pigmentli lezyonlardır. Bu pigmentli lezyonlar endişe yaratan benlerdir.

    Gül Hastalığı (Rosacea)

    Cilt Hastalıkları içerisinde bulunan gül hastalığı yanaklar, burun, çene, alın ve gözlerde kızarıklık şeklinde kendini göstermektedir. Kızarıklık, püpüller (küçük deri kabartısı), püstüller (irinli kabarcıklar) ve bazı durumlarda nazal bağ dokusunun aşırı büyümesine karakterize edilen yüzün kronik inflamatuar bir durumu olarak ifade edilmektedir. Bu durum yüz bölgesinde oluşan gençlik aknesine benzemektir. Ancak gençlere oranla yetişkinlerde görülmektedir.

    Cilt Lekeleri”

    Cilt lekeleri özellikle estetik sorunların ortaya çıkmasına neden olan ve güneşe maruz kalınması ile ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle cildin çok fazla güneş alan bölgelerinde görülme sıklığı daha yüksektir. Genellikle düz ve kahverengi noktalar halinde karşımıza çıkmaktadır. Yaşlı kişilerde daha yoğun olarak görülen cilt lekeleri herhangi bir semptoma neden olmamaktadır. Ancak cilt üzerindeki görünümlerinden ötürü estetik sorunlara yol açmaktadırlar. Çeşitli yöntemler ile tedavi edilebilen bu cilt lekelerine kliniğimizde başarılı bir şekilde müdahale edilmektedir.

    Seboreik Dermatit

    Erişkinlerde yaygın olarak görülen döküntü şeklinde bir cilt hastalığıdır. Bebeklik dönemlerinde de görülebilen bu döküntüler genellikle “beşik kepi” olarak adlandırılmaktadırlar. Erişkinlerde ise genellikle kafa derisi, kulak arkası, alın, kaş, yüzün göz ucu kıvrımları, orta göbek bölgesi ve sırtta kendini göstermektedir.

    Kaşıntı şikayetlerine yol açan bu döküntüler kırmızı pullu dermatit üretmektedirler. Ayrıca kafa derisinde meydana gelen dermatit dikkat çekici bir seviyede kepek üretimine eğilim halindedir. Bu tabloya neden olan etkenler tam olarak bilinmemektedir. Tam tedavisi mümkün olmamakla birlikte uygulanan tedaviler semptomların ve hastalıkla birlikte gelişen şikayetlerin azaltılmasına yöneliktir.

    Kliniğimizde modern teknolojik yöntemler kullanarak cilt hastalıklarının muayene, takibi ve tedavilerini gerçekleştirmekteyiz. Dermokozmetik işlemleri ve medikal tedavileri birbirleri ile paralel olarak yürüterek takip ettiğimiz cilt hastalıkları ve cilt tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi almak için ücretsiz muayenemizden yararlanabilirsiniz. Ayrıca aşağıda bulunan iletişim formu aracılığı ile Cilt Hastalıkları tedavisi ve tedavi ücretleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

    Fiyat Teklif ve Randevu Formu
    Cilt Hastalıkları Hakkında Detaylı Bilgi ve Fiyat Teklifi Almak İçin Lütfen Aşağıdaki Formu Doldurunuz Uzmanlarımız Size En Kısa Sürede Dönüş Yapacaktır.

      Tedavilerimiz Hakkında Bilgi Almak ve Fiyatlarımızı Öğrenmek İçin Bizi Arayabilirsiniz:
      Call Now Button
      ×